První ročník programu NF Alumni Mentoring úspěšně ukončen!

Dne 2. května 2023 se v prostorách Vencovského klubu VŠE uskutečnilo závěrečné setkání účastníků programu NF Alumni Mentoring 2022/2023. Setkání se zúčastnilo 26 osob z řad mentorů i mentees.

Setkání zahájil svým úvodním slovem děkan Národohospodářské fakulty, doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc. společně s proděkankou pro studium Ing. Adélou Zubíkovou, Ph.D. a koordinátorkou celého programu Ing. Lucií Milaniakovou, kteří především poděkovali všem zúčastněným za jejich aktivitu a spolupráci v rámci celého programu.

Následně došlo k předání certifikátu o absolvování celého programu každému z účastníků, které bylo doprovázeno slavnostním přípitkem a drobným občerstvením.

V další fázi setkání proběhla diskuze a sdílení zážitků z celého programu nejen mezi zúčastněnými, ale také se členy NF Alumni Mentoring týmu. Účastníci vyzdvihli zejména možnost navázání nových kontaktů a koordinovaného předávání zkušeností napříč generacemi. Celkově program prohloubil praktickou dimenzi jejich studia na Národohospodářské fakultě.

Jeden z přítomných mentorů o programu řekl: „Jsem moc rád, že naše fakulta tento program zahájila a děkuji za možnost se ho zúčastnit. Je skvělé nechat nahlédnout o generaci mladší studenty do svého nejen pracovního života a pomoci jim v jejich budoucím směřování.“

Z řad mentees dále zaznělo: „Dovoluji si tvrdit, že jsme si s mým mentorem sedli i lidsky a věřím, že budeme v kontaktu i po skončení programu.“

V rámci těchto bezprostředních dojmů byly sdíleny jak pozitivní ohlasy, tak také tipy a rady na zlepšení celého programu do následujících ročníků. Na základě zpětné vazby od účastníků programu bude v následujících týdnech provedeno vyhodnocení programu a zahájena příprava 2. ročníku NF Alumni Mentoringu pro akademický rok 2023/2024.

Za celý NF Alumni Mentoring tým všem zúčastněným děkujeme!